Ανοίξαμε το δρόμο για την οφθαλμολογία αιχμής στην Ελλάδα!

Ο «Οφθαλμός» είναι το πρώτο Οφθαλμολογικό κέντρο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1985. Σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα Οφθαλμολογικά κέντρα της χώρας. Ιδρύθηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή Σπύρο Γεωργαρά. H ιστορία του πάει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη της Οφθαλμολογίας στη χώρα μας από τη δεκαετία του ’80.

DSC 0068 1

Η εμπειρία και η ικανότητα του επιστημονικού προσωπικού μας καθώς και η χρήση των πιο σύγχρονων διαγνωστικών θεραπευτικών και χειρουργικών μεθόδων οδηγούν στην ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική αποθεραπεία των ασθενών μας.

Η ομάδα μας συνεργάζεται με το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», του οποίου ο καθηγητής Σπύρος Γεωργαράς είναι διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής, με το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου «METROPOLITAN», του οποίου είναι επίτιμος διευθυντής από το 2016, καθώς και με το νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ».

Παράλληλα, λειτουργούμε στις εγκαταστάσεις μας στη Γλυφάδα μια υπερσύγχρονη μονάδα ημερησίας νοσηλείας. Ο «Οφθαλμός» είναι το μόνο οφθαλμολογικό κέντρο που διασφαλίζει τους ασθενείς του με αποκλειστική χρήση της μονάδας μας από ιατρούς του κέντρου του.

Έτσι σήμερα, βασιζόμενοι στη συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση του επιστημονικού προσωπικού μας, επενδύοντας συνεχώς σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και εξοπλισμό, ενισχύοντας το επιστημονικό δίκτυο συνεργασιών μας και συμμετέχοντας ενεργά διεθνώς στην εξέλιξη και την πρόοδο της οφθαλμολογικής επιστήμης και τέχνης, είμαστε σε μοναδική θέση να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση όλων των οφθαλμολογικών παθήσεων, ακόμα και εκείνων που θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες και δύσκολες στην εξειδικευμένη θεραπεία τους.

Το Κέντρο Μας Από Το '80 Μέχρι Σήμερα

Το 1980 ο Καθηγητής Σπ. Γεωργαράς εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μοντέρνα επέμβαση της φακοθρυψίας για τον καταρράκτη, και το 1983, βραβεύεται από τον εφευρέτη της τεχνικής Ακαδημαϊκό S. Fyodorov ως ο πρώτος χειρουργός στην Ευρώπη που εφαρμόζει την μέθοδό του για την διόρθωση της μυωπίας.

Από τους δύο αυτούς τομείς ουσιαστικά ξεκινάει η σύγχρονη χειρουργική στην οφθαλμολογία, την οποία και διέδωσε ο καθηγητής στο ευρύτερο χώρο ως πρώτο ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, το μεγαλύτερο επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο χειρουργών στην Ελλάδα.

Σκοπός της Εταιρείας τώρα και τότε είναι η εκπαίδευση των Ελλήνων οφθαλμιάτρων στην μοντέρνα χειρουργική του καταρράκτη, των μεταμοσχεύσεων και τις διαθλαστικές επεμβάσεις (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, πρεσβυωπία).

Από την ίδρυση του Ινστιτούτου μέχρι σήμερα, στόχος παραμένει η επιτυχής διάγνωση και η πλέον ενδεδειγμένη και προηγμένη αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών παθήσεων των ασθενών μας.

Στην προσπάθεια αυτή περιλαμβάνεται η διαρκής και αναλυτική ενημέρωση για την κατάστασή τους, για τις εναλλακτικές θεραπείες, με εφαρμογή των πιο προηγμένων τεχνικών και μεθόδων στον χώρο της οφθαλμολογίας, καθώς και για τις τυχόν συνέπειες.

Επίσης όλες οι υπηρεσίες που προσφέρουμε υποστηρίζονται από το εξειδικευμένο, έμπειρο και φιλικό προσωπικό, το οποίο μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τις εξετάσεις, τις διαδικασίες των χειρουργικών επεμβάσεων, την κάλυψη από ιδιωτικές και δημόσιες ασφάλειες, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στην επίσκεψή σας.

Λίγα λόγια για τον Ιδρυτή του Οφθαλμού Καθ. Σπύρο Γεωργαρά

DSC 0638 Up

O καθηγητής Σπύρος Γεωργαράς, θεωρείται «πατέρας» πολλών σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών. Είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ευρώπη που εφήρμοσε την ακτινωτή κερατοτομή για την διόρθωση της μυωπίας και ένας από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στις επεμβάσεις καταρράκτη με φακοθρυψία και ένθεση ενδοφθάλμιων φακών. Είναι ο πρώτος έλληνας που χειρούργησε υπερμετρωπία και υψηλή μυωπία με ενδοφακούς, και ο εφευρέτης των ολογραφικών φακών που χρησιμοποιούνται για την διόρθωση της αμετρωπίας. Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης επιστημονικής και επαγγελματικής εταιρίας Χειρουργών Οφθαλμιάτρων στη χώρα, της «Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής» και συμμετέχει στους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οφθαλμολογικούς οργανισμούς. Από το 1984 είναι Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», όπου και εγκαθιστά το πρώτο Excimer Laser για τη μυωπία, δημιουργώντας την εταιρία ΥΓΕΙΑ ΟΦΘAΛΜΟΣ

Διαβάστε περρισότερα για διεθνώς αναγνωρισμένο χειρούργο