Η Σοφία Θεοδωροπούλου, MD, PhD, FRCOphth είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος διδακτορικού απο την Ιατρική Σχολή  Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε σε παθήσεις αμφιβληστροειδούς σε έμμισθη θέση fellow στήν Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Harvard Medical School, USA,  και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Χειρουργικής Οφθαλμολογίας στο Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (με National Training Number) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Bristol. Εκπαιδεύτηκε κλινικά και χειρουργικά σε όλες τις υποειδικεύσεις της Οφθαλμολογίας σε υψηλό επίπεδο στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά οφθαλμολογικά νοσοκομεία της χώρας (Addenbrooke’s Hospital, Cambridge & Bristol Eye Hospital). Επιπρόσθετα, συμμετείχε στην παιδιατρική οφθαλμολογική κλινική στο Great Ormond Street Hospital, UCL και εκπαιδεύτηκε στη διαχείρηση της ραγοειδίτιδας (οφθαλμικών φλεγμονών και παθήσεων χοριοειδούς) στους ενήλικες και στα παιδιά.

Έχει ειδικευθεί στην Κλινική και Χειρουργική Αντιμετώπιση Παθήσεων Αμφιβληστροειδούς. Έχει μεγάλο ερευνητικό έργο στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και ειδικότερα στην εκφύλιση ωχράς κηλίδας  για το οποίο έχει βραβευθεί διεθνώς.

Εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Μπρίστολ το 2016. Επιπρόσθετα, κατείχε θέση επιμελήτριας Α σε νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ εξελίχθηκε στη θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας (Senior Lecturer) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, με περισσότερες από 500 βιβλιογραφικές αναφορές. Έχει λάβει το  παγκόσμιο βραβείο στην Οφθαλμολογία (2017) από την Bayer και βραβείο από την Ακαδημία Ιατρικών Ερευνών του Ην. Βασιλείου  (2016).

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του εδώ. THEODOROPOULOU-CV