Ο Καθηγητής Σπύρος Γεωργαράς  έχει ειδικευθεί στο πρόσθιο τμήμα του οφθαλμού. Είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ευρώπη που εφήρμοσε τις επεμβάσεις για την διόρθωση της μυωπίας, και ένας από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στις επεμβάσεις καταρράκτη με φακοθρυψία και ένθεση ενδοφθαλμίων φακών. Είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που χειρούργησε υπερμετρωπία και υψηλή μυωπία με ενδοφακούς, καθώς και πρεσβυωπία.

Eίναι Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία» στην Αθήνα. Το 1985 ίδρυσε το «Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο Οφθαλμός», από τα μεγαλύτερα οφθαλμολογικά κέντρα της Ελλάδας, του οποίου είναι Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής. Το 1992 ίδρυσε την Μικροχειρουργική Οφθαλμολογική Κλινική Ημερήσιας Νοσηλείας (ΟΜΗΝ) «Υγεία-Οφθαλμός».

Το 1984 ίδρυσε ως πρώτο Ιδρυτικό Μέλος, την επιστημονική «Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής» με μέλη οφθαλμιάτρους εξειδικευμένους στον καταρράκτη, στην διαθλαστική χειρουργική (διόρθωση μυωπίας – υπερμετρωπίας – αστιγματισμού – πρεσβυωπίας) και στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας έως το 2003, κατόπιν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και από το 2015 εξελέγη και διατελεί Πρόεδρος έως σήμερα.

Το 2006, μετά από πρωτοβουλία του για επαφές με τα Προεδρεία των Oφθαλμολογικών Εταιρειών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ίδρυσε την «Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος.

Το 2010 ίδρυσε ως πρώτο Ιδρυτικό μέλος, το επιστημονικό σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Αναγεννητικής Ιατρικής, Αντιγήρανσης και Βιοτεχνολογίας», του οποίου ήτο Ενεργών Πρόεδρος και νυν Γενικός Γραμματέας, με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, με τη χρήση βλαστοκυττάρων, αυξητικών παραγόντων, για την αναγέννηση των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος.

Μέχρι σήμερα είναι ο μόνος Έλληνας οφθαλμίατρος μεταξύ των Μελών του «International Intraocular Implant Club» (IIOIC), που αποτελείται από επιλεγμένο αριθμό ολίγων διεθνώς αναγνωρισμένων χειρουργών Οφθαλμιάτρων παγκοσμίως.

Το 2000 έλαβε το Τιμητικό Δίπλωμα Fellow of European Board of Ophthalmologists, και διατέλεσε Εξεταστής Καθηγητής των ειδικευμένων οφθαλμιάτρων για την απόκτηση αυτού του Διπλώματος στο Παρίσι.

Τον Απρίλιο του 2000 του απενεμήθη ο τίτλος του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας στην Γερμανία που διατήρησε έως το 2010.

Διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικευμένων Οφθαλμιάτρων (ΠΕΕΟ) και Μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης όλων των Ευρωπαίων Οφθαλμιάτρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οφθαλμιάτρων (EBO) με έδρα στις Βρυξέλλες, καθώς και Μέλος της Επιτροπής του ΕΒΟ για την αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών οφθαλμολογικών Κέντρων, ως Επιθεωρητής.

Είναι μέλος πολλών Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών οφθαλμολογικών εταιρειών. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μικροχειρουργικής του οφθαλμού από το Ινστιτούτο Fyodorov, το πρώτο Διεθνές Βραβείο Kelman (1999), το χρυσό Τιμητικό Βραβείο της Ινδικής Εταιρείας Οφθαλμολογίας (2003) και την «Διεθνή Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής» ISRS) ως Διεθνής Αντιπρόσωπος της Εταιρείας.   Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του εδώ. CV ΣΠ ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ SITE